Foodish

Naša priča

Ovo je mala priča o nama, zovemo se Leila i Emina, a spojila nas je zajednička ljubav prema domaćoj kuhinji i prepoznavanje istog problema.

Našu ljubav smo nazvali Foodish!

Sve je počelo u mjesecu maju 2019. godine, kada se mama Leila susreće sa problemom dojenja, brizi o maloj bebi, sebi i domaćinstvu. Zbrka i haos u danu su jedini termini koji mogu objasniti uspješnost obavljanja svega zadatog u tom trenutku. Priprema zdravog kuhanog obroka za porodicu je bila nepoznanica koja je zahtjevala odricanje vremena i energije, koju kao mlada mama sa bebom često nije mogla naći dodatno.

Na drugoj strani grada Sarajeva, Emina je brinula o domaćinstvu uz svoj svakodnevni posao. Ona je ta koja inače pronalazi užitak u svakom okusu i pripremi obroka, tragajući za novim receptima i namirnicama koje će osvježiti kuhinju. Umor i obaveze su u jednom trenutku prevazišle nivo užitka, te je kuhanje počelo stvarati dodatni pritisak.
Drugačiji razlozi su za nas stvorili isti problem – svakodnevna nemogućnost kuhanja prirodnog jela.

Kada živite u urbanoj sredini gdje je tempo života užurban, teža dostupnost prirodnih namirnica, priprema zdravog kuhanog obroka zahtijeva mnogo odricanja i vremena kojeg uglavnom nemamo. Nekada i ono malo što ostane bismo željeli iskoristiti za trenutak mira i posvećenost sebi ili porodici. Zar niste i Vi barem jednom došli u istu situaciju?

FooDish je priča koja je nastala iz ljubavi a inspirasala je ideja olakšavanja svakodnevnice, želja za poboljšenjem kvaliteta obroka i  jednostavnija priprema zdravog kuhanog jela.

Prvi proizvodi iz naše kuhinje ljubavi:

Goveđi i kokošiji temeljci su prirodni domaći proizvodi, spremljeni po tradicionalnoj recepturi koristeći visokokvalitetne namirnice domaćeg porijekla. Samim načinom pripreme, iskuhavanjem kostiju 8 h na tihoj vatri,  izvlači se maksimalna nutritivna vrijednost iz namirnica, te se postiže visoka hranjivost i obilovanje prirodnim proteinima.

Obzirom da je osmišljen od strane dvije žene koje vode računa o kvaliteti ishrane, proizvodi ne sadrže aditive i gluten, zapakovani su u staklenu ambalažu kako bi se sačuvala potpuna prirodnost i kako bi proizvod bio spreman za korištenje pri pripremi jela.

Proizvodi su namijenjeni svakom domaćinstvu i svakoj osobi koja na jednostavan način želi sebi i svojim najmilijima osigurati prirodan obrok kod kuće.

Foodish je tu da sa ljubavlju brine o kvalitetu vašeg jela i porodičnom obroku vaše
porodice.

Jednostavno, temelj je svakog kuhanog jela. Prijatno!